Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Rada s netbookem

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dolfi
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 10
Registrován: 13 říj 2009 14:49

Rada s netbookem

#1 Příspěvek od Dolfi »

Zdravím chci si pořídit netbook a mám vybrané 3. Bohužel nevím který si mám vybrat aby byl lepší (výkonnější) v poměru s výdrží baterie atd. A dále se chci zeptat co znamená Bluetooth: volitelně BT dongle? A co je to Čtečka paměťových karet: 4-v-1 nebo 5-v-1 jaký je rozdíl?
http://www.okcomputers.cz/asus-eee-1008 ... s/d-87461/
http://www.okcomputers.cz/acer-one-d250 ... 5/d-87357/
http://www.okcomputers.cz/msi-u100-0w6cz/d-88814/
Předem děkuji za radu...

Uživatelský avatar
Laudan
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 16
Registrován: 18 úno 2005 03:19
Bydliště: Praha

Re: Rada s netbookem

#2 Příspěvek od Laudan »

alespon trochu odpovim :

bluetooth : je takova bezdratova vysilacka s kratkym dosahem kterou vyuzijes jen pokud se chces takhle pohodlne spojovat s jinymi zarizenimi co to maji take.
sam to pouzivam na provazani s mobilem.

ty ctecky jsou jak nazev napovida,na cteni,pouzivani pametovych karet,no a ta cisla znamenaji kolik ruznych typu karet v te ctecce muzes pouzivat.

k problematice netbooku je toho na internetu plno,osobne bych si nevybral,je to to nejhorsi co v prenosnych pocitacich existuje.

treba tady : http://www.extranotebook.cz/ , http://www.notebooky.cz/ , http://www.svetnotebooku.cz/ , http://notebook.cz/
To,ze jsem paranoidni jeste neznamena,ze po mne nejdou..... ;-)

gryllus
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 68
Registrován: 14 úno 2009 22:07

Re: Rada s netbookem

#3 Příspěvek od gryllus »

Predevsim: nejsem nepodjata - mam o malinko starsi typ Eee1000H a jsem s nim spokojena, s druhymi dvema znackami z uzsiho vyberu nemam osobni zkusenost, i kdyz nejaky Acer a nejaky MSI netbook uz jsem videla. Na rozdil od Laudana nesoudim, ze "je to to nejhorsi mezi prenosnymi pocitaci" - zalezi k cemu - na hry asi ne, na vlaceni po vlacich, psani, postu a powerpoint bez starosti o to, jak se mi na hostitelskem pocitaci schruje prezentace, urcite ano.

Bluetooth je prinejmensim u Asuse jiste interni (pouzivam akorat na stahovani fotek z mobilu, dost zere baterky - da se softwarove zapnout ci vypnout), u druhych predpokladam take.

Jinak k uzsimu vyberu - kde vidim rozdily (procesor a pamet stejne, velikost disku dost velka pro bezny provoz):

1) Zdanlive trapne kosmeticka malickost: chcete leskly nebo matny displej? Leskle se bohuzel nosi, na cestach je to ale - aspon dle meho subjektivniho nazoru - otrava. Acer ma velmi pravdepodobne leskly, u eeecka a MSI je jista nadeje, ze by mohl byt matny. Doporucuju dal zapatrat po siti u vybraneho typu.

2) System: jste-li konzervativni a nechce-li se vam experimentovat s win7, tak XP, z tech Vasich vybranych ho ma jen MSI. Stoji za to zapatrat po siti a forech, jak vychazi Win7 s 1.66 Atomem. Jinak by Vas - pokud chcete XP - taky mohlo zajimat toto:
http://www.okcomputers.cz/asus-eee-mini ... e/d-85061/ - ale pozor, zrejme existuje jak verze s lesklou obrazovkou, tak s matnou, nevim, ktera to je.

3) Baterky. Vzdy tradeoff mezi vahou a vydrzi. Vas vybrany Eee ma slabsi nez ty druhe dva, zato je o trochu lehci.

Snad Vam to bude k necemu!

Odpovědět